داستان ساخت اپلیکیشن داروخانه یاب
همه ما معمولا برای دستیابی به نزدیک ترین رستوران، داروخانه و یا مراکز خدماتی از سرویسهای نقشه استفاده میکنیم. اما معمولاً و به خصوص در شهرهای کوچکتر این اطلاعات کامل، جامع و دقیق نیستند و نیازمند بررسی، کسب نظر دیگران و صحت سنجی و بهبود است. معمولا چنین فرآیندی در ایران به دلیل عدم آشنایی و علاقه در مسیر درستی قرار ندارد.
از فروردین ۱۳۹۹ همزمان با شیوع ویروس کووید-۱۹ در ایران، یکی از مشکلاتی که مردم با آن روبرو بودند دسترسی به داروخانهها بود؛ از این رو ایدهای مبنی بر ورود کامل اطلاعات تایید شده داروخانهها در سراسر کشور به صورت دقیق، بازبینی شده و مدون شکل گرفت تا بتوانیم تا جای ممکن این مسئله را حل نماییم. پیاده سازی این فرآیند با جمع آوری ۱۸ هزار مورد از منابع و اجرای الگوریتمهای مختلف برای تایید به صورت هوشمند و دستی که بسیار زمانبر بود محقق شد.
اما با بررسیها و تحقیقات صورتگرفته، صرف ارائه دایرکتوری داروخانهها به علت همپوشانی با سایر اپلیکیشنهای مورد استفادهی روزانه برای جامعه جذابیت کافی نداشت، بنابراین بر آن شدیم تا با ایجاد بخش اطلاعات دارویی این کمبود را برطرف کرده و اپلیکیشن جامعی در حوزه دارو و داروخانه ارائه کنیم که برای همه گروههای سنی و در هر حالتی کاربردی باشد.
در حوزه دارو و درمان، دسترسی به مرجعی قابل اعتماد، بینقص و جامع در فضای اینترنت (گوگل و موتورهای جستجو، مقالات پزشکی و وبلاگهای مرتبط با آن برای کاربران چالش بزرگی بوده است. در واقع نبود ساز و کار صحتسنجی، وجود اطلاعات گمراهکننده به منظور کسب درآمد از بیمار باعث شده است تا کاربران با دریایی از اطلاعات نادرست و گمراهکننده رو به رو شوند.
از همین جهت ایجاد مرجعی کامل برای ارائه اطلاعات تایید شده دارویی هدفی بزرگ بود که توانستیم با تطبیق آن با مراجع دارویی و استفاده از مشاورهی دکترهای داروساز بانک اطلاعاتی کاملی از اطلاعات دارویی را گردآوری کنیم که به همه افراد اطلاعات مختلفی از موارد مصرف، عوارض جانبی تا شرایط نگهداری را ارائه میکند.
در حال حاضر داروخانه یاب با تمرکز بر داروهای کاربردی و پرمصرف در ایران توانسته است بانک اطلاعات دارویی معتبری را برای بیش از ۱۰۰۰ دارو تنظیم و گردآوری کند.
همچنین اطلاعات کاملی برای ۷ هزار داروخانه و به طور کلی بیش از ۱۵ هزار مرکز سلامتی به همراه نقشه و آدرس دقیق، شماره تماس و سایر اطلاعات آنها جمعآوری شده و ارائه میشود.
در مسیر جمعآوری این اطلاعات داروخانه یاب همواره با چالش هایی همراه بوده است که در ادامه به آنها میپردازیم:
چالشهای داروخانه یاب
یکی از مهمترین چالشهای پروژه داروخانهیاب در ابتدای راهاندازی، جمع آوری لیست داروخانهها، پیدا کردن موقعیت جغرافیایی و صحت سنجی اطلاعات آن بود؛ روندی که تا کنون در هیچ اپلیکیشن و وبسایتی اجرایی نشده و هیچ یک از آنها حتی نقشه گوگل به گستردگی دادههای داروخانهیاب با بیش از ۷ هزار داروخانه نیست.
چالش بعدی، گردآوری اطلاعات دقیق و درست داروهای پر مصرف و جنریک در کشور بود که میبایست اطلاعات کاملی در ۸ بخش مختلف داشته باشد، به همین منظور با بررسیهای مختلف، در نهایت یک بانک اطلاعاتی جامع در مورد بیش از هزار دارو با اطلاعات تایید شده با همکاری کارشناسان، پزشکان و افراد متخصص حوزه دارو و درمان ساخته شد تا در نهایت دقت و اطمینان به کاربران اطلاعات مفیدی منتقل شود.
چالش دیگر، بروزرسانی و نگهداری اطلاعات مراکز سلامتی و داروخانهها است که به طور مداوم اطلاعات مختلف را برای بروزرسانی بانک اطلاعاتی خود پردازش میکنیم تا از صحت مراکز اطمینان حاصل نماییم.
داروخانه یاب ماحصل تمامی این فعالیتها در زمان شیوع ویروس کووید-۱۹ است که اکنون اپلیکیشن آن به صورت کاملا رایگان در کافه بازار، مایکت و گوگل پلی قابل دریافت است. همینطور در صفحه اینستاگرام آن میتوانید هر روز اطلاعات جالب و آموزنده در حوزه پزشکی و سلامت دریافت کنید.